Zomer

ZOMER

De omgeving van chalet Sagittarius leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie. Al kan ook degene die wil dommelen in de zon, zijn hart ophalen. U kunt allerlei activiteiten vinden op: www.alpmove.ch

Wandelen

Onmiddellijk naast de voordeur van het chalet beginnen de wandelpaden. Maar voor de echte Alpenbeleving moet men iets hoger zijn.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Boven Bitsch ligt het skigebied Riederalp, Bettmeralp, Fiescheralp. Zomers een eldorado voor de wandelaar met adembenemende uitzichten op machtige vierduizenders als de Matterhorn, de Aletschhorn of de Weismiss. Bovendien is de indrukwekkende Aletschgletscher nooit ver weg. Over de kam ligt het eeuwenoude Aletschwald met een unieke dennensoort, de Arve.

Het hele gebied is ooit tot Unesco-werelderfgoed verklaard. Kaarten voor wandelingen in dit gebied liggen in het chalet.

Maar ook elders in het dal zijn mooie wandelingen te maken. Aanraders: het Binntal, onmiddellijk aan de overkant van het dal (bereikbaar met de auto) Rosswald en het Simplongebied), het Turtmanntal (vlakbij Visp) of Goms (het hoger gelegen deel van het Rhonedal, ten oosten van Fiesch). Ook van veel van deze gebieden zijn kaarten aanwezig.

Bergsport

Voor de echte, zeer geoefende wandelaar zijn grotere, meerdaagse huttentochten een mogelijkheid. Op de website van de Zwitserse Alpenvereniging kan men suggesties vinden over de talloze mogelijkheden, zoals de spectaculaire tocht rond de Matterhorn, boven Zermatt. (www.sac-cas.ch)

Voor de klimmer is er ook voor elk wat wils. Klettersteigen zijn te vinden in Bettmeralp (op de Bettmerhorn) en Fiescheralp (op de Eggishorn). Alleen voor de zeer ervaren klimmer met het juiste materiaal, uiteraard.

Mountainbike

In het gebied Riederalp, Bettmeralp, Fiescheralp zijn speciale routes uitgezet voor de mountainbike. Voor deze routes (en andere routes, kaarten in het chalet aanwezig) is een uitstekende conditie en fietservaring vereist. Bovendien dient men niet bang te zijn voor zeer steile afdalingen en klimmetjes over rotsachtige paadjes. Voor de minder ervaren fietser is het dal een prachtig fietsgebied. Langs de Rhône loopt een fietspad door het hele dal, rond 150 kilometer lang. Maar is men wel bij het meer van Genève in de buurt van Montreux. Zo ver hoeft natuurlijk niet.

Een echte aanrader is met de trein naar Oberwald te gaan, vlakbij de bron van de Rhône, de Rhônegletscher. In Oberwald kan men mountainbikes huren. Van daar gaat het soms stijgend, maar grosso modo stroomafwaarts langs de Rhône.

Treinkaartjes en vouchers voor de huur van de fietsen kan men kopen op het station van

Mörel, vier kilometer ten oosten van Bitsch.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is ronduit Zwitsers: degelijk, betrouwbaar en (relatief) goedkoop. De overbekende gele postbussen en de rode treinen van de smalspoorbaan brengen de reiziger naar het knooppunt Brig Bahnhof. Vanuit de knooppunt is heel Zwitserland en Noord-Italië vlak om de hoek.

Maar waarom weggaan als er zoveel in de onmiddellijke omgeving te zien en te doen is?

Zwembaden

In de directe omgeving zijn verschillende zwembaden. Een fijn zwembad is in Brig, voor bij het slot: Geschinaweg, 3900 Brig. Het grootste en meest bijzondere zwembad is Brigerbad. Thermalbaden, een 182 meter lange glijbaan, wildwaterbad enz.

Golf

http://www.golfclub-riederalp.ch

Op Riederalp is een schitterend gelegen 9 holes baan met uitzicht op 4000-ers. De baan is als er geen sneeuw ligt, zelfs in de herfst te bespelen.

In de naaste omgeving zijn verscheidene golfbanen, zowel 9 als 18 holes.

Algemeen: http://www.golf-wallis.ch/

Leuk:  http://www.golfleuk.ch

Sierre:   http://www.golfsierre.ch/fr/

Obergesteln: http://www.golf-source-du-rhone.ch/indexflash.html

Kinder speelplaatsen

http://www.spielplaetze-wallis.ch/index.php

Tennis:

In Naters bestaatde mogelijkheid een tennisbaan te huren: chf 20.- per uur.

Zie http://www.tcnaters.ch

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close